Kulunut vuosi 2019


Aivan ensimmäiseksi iso kiitos teille jokaiselle asiakkaalleni antoisasta puolesta vuodesta yrittäjyyteni alkutaipaleella. On onni saada tehdä töitä teidän parissa ja tapaamalla ihastuttavia lapsianne! Vaikka uudenvuoden vaihteesta on kulunut jo useampi viikko, haluan kertoa teille millainen ensimmäinen puoli vuotta on ollut yrittäjänä. 

Puoleen vuoteen on mahtunut valtavasti asioita, kuten ensinnäkin toiminimen perustaminen. Yrittäjäksi lähteminen vaati itseltäni paljon rohkeutta, koska olinhan aina sanonut, ettei minusta yrittäjää tule. Ai miksi? Koska, olen jännittänyt kaikkea sitä työmäärää mitä pitäisi tehdä ennen, kuin on yrittäjä. Toisinsanoen itseltäni se vaati lisäkouluttautumista, jotta ymmärsin paremmin työntekijän näkökulmasta valokuvaajana työskentelyä. Olemmehan käyneet perheeni kanssa useammalla valokuvaajalla kuvattavana, mutta oli mukava nähdä työskentelyä myös yrittäjän näkökulmasta.  

Keväällä kävin Heli Mielosen pitämässä Helmi-valokuvauskoulussa, jossa opiskeltiin intensiivisesti valokuvaamista sekä kuvankäsittelyä. Lisäksi Heli antoi paljon hyviä vinkkejä työskentelyä varten sekä rohkaisi lähtemään yrittäjäksi. Tämän jälkeen piti vielä tehdä starttirahaa varten liiketoimintasuunnitelma sekä kannattavuuslaskelma. Vaikka olin tätä kaikkea jännittänyt etukäteen, niin kaiken sain tehtyä ja minulle myönnettiin starttiraha ensimmäiselle vuodelle.

Heinäkuussa 2019 toiminimeni oli perustettu ja pääsin vuokraamaan studiotilan Lahden Anttilanmäeltä rautatieaseman ja linja-autoaseman välittömästä läheisyydestä. Odotin kovasti tulevaa pintaremonttia sekä sisustamista, jotta studiosta tulisi juuri minun näköiseni. Kuitenkin elämämme kääntyi päälaelleen saadessamme syöpä diagnoosin tyttärellemme. Seuraavat viikot ja kuukaudet elimme sumussa ja toisinaan tulin sairaalasta käymään studiolla katsomassa miltä sielä näyttää. Pääasiassa studio valmistuikin sukulaisten avulla. 

Studiostani kuoriutui boheemi tila, jossa on vaaleaa elementtiä sängyn muodossa sekä pienempien lasten studiokuvaukseen tarkoitettu tummempi puu tausta. Rekvisiitta kokoelmani kasvaa jatkuvasti ja haaveilenkin tulevaisuudessa panostavani tummanpuhuviin vauva- ja 1-vuotiskuvauksiin vielä enemmän. Lisäksi olen hankkinut studiolleni lainavaatteita 0-18kk lapsille, joita saa hyödyntää kuvauksissa!

Vaikka viimeinen puoli vuotta onkin ollut elämäni rankimmat, on ne myöskin olleet elämäni antoisammat työn osalta. Viimeinkin olen saanut tehdä sitä, mistä olen aina unelmoinut. Lisäksi yrittäjyyden parhaimmat puolet ovat tulleet esille, joka on mahdollistanut työnteon elämäntilanteessamme. Lisäksi työskentely tämän kaiken keskellä on antanut itselleni voimaa sekä tilaisuuden tavata ihmisiä sairaalan ulkopuolelta. Toisinaan olen jopa unohtanut kaiken muun ja imenyt itseeni kaiken ympärilläni olevan ilon ja naurun kuvaustilanteessa.

Kiitos kuluneesta vuodesta ja tervetuloa uusi vuosi 2020! 

Jaa kirjoitus: