Koronaviruksesta aiheutuneet muutokset


Viime viikkojen ajan olemme joutuneet taistelemaan koronavirusta vastaan erilaisilla keinoilla.

Monen perheessä tämä näkyi jo ensimmäiseksi sillä, että suositeltiin pitämään lapset päiväkodista sekä koulusta kotona. Ensimmäiseksi monen vanhemman mielessä on kysymys, kuka tällöin hoitaa lastamme kotona? Samaa kysymystä pohdimme itsekin, mutta lopulta saimme järjestettyä asiat siten, että toinen isovanhemmista jäi töistä pois ja oli vanhemman lapsemme kanssa puolisoni ollessa töissä. Kuitenkaan kaikilla perheillä ei ole tähän ollut mahdollisuutta erinäisistä syistä ja lapset ovat jatkaneet normaalisti päiväkodissa ja koulussa käyntiä.

Ei mennyt aikaakaan, kun hallitus totesi yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa, että maassa vallitsee koronavirustilanteen vuoksi poikkeusolot. Opetuksessa siirryttin koronaviruksen takia yleisesti ottaen etäopetukseen ja varhaiskasvatusyksiköt pidettiin toiminnassa. Tämän lisäksi monia tapahtumia peruttiin, paikkoja suljettiin sekä suositeltiin välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla. Lisäksi ulkomaille matkustamista rajoitettiin, jonka takia lentoja alettiin perumaan.

Näiden päätösten myötä tämä vaikutti myös omaan työskentelyyni. Muutaman asiakkaan kuvaukset vielä toteutin sovitusti, mutta kiinnitin erityistä huomiota studion puhtauteen, käsihygieniaan sekä desifioin pinnat jokaisen asiakkaan käynnin jälkeen. Lisäksi painotin, että kuvauksiin ei saa tulla flunssaisena ja tämän takia osa asiakkaista joutuikin siirtämään kuvauspäivää myöhemmälle ajankohdalle. Olen kuitenkin onnellinen, että jokainen asiakas otti asian tosissaan ja ilmoitti mahdollisista sairastumisista ajoissa. Valitettavasti joitakin kuvauksia olen joutunut siirtämään eteenpäin koronaviruksesta johtuen sekä seuraan aktiivisesti uutisia, jotta osaan tehdä tarvittavia muutoksia vastaisuudessakin.

Tämä on valitettavaa niin pienyrittäjän, kuin asiakkaidenkin näkökulmasta. Kuitenkin toivon, että asiakkaat eivät peruisi sovittuja kuvausaikoja, vaan kuvauspäivää siirretään eteenpäin. Pienyrittäjää voit tukea lisäksi myös ostamalla lahjakortin tulevaisuutta ajatellen. Tällä tavoin pienyrittäjä ei joudu ahdinkoon tämän kaiken keskellä.

Toivon koko sydämestäni, että jokainen huomioisi tämänhetkiset linjaukset koronaviruksen suhteen ja pääsisimme elämää normaalia arkea niin pian, kuin mahdollista.

Jaa kirjoitus: